Kun otat lainaa, niin mieti tarkkaan paljonko sitä tarvitset ja ennen kaikkea missä ajassa pystyt sen lyhentämään takaisin siten, että se ei koidu ongelmaksi. Kannattaa siis ottaa aina varman päälle ja valita lainalle vähintään sen verran laina-aikaa mitä olit ajatellut ja mielellään vielä aavistuksen verran lisää, mikäli vain mahdollista. Lainaa hakiessa on myös syytä aina tarkistaa lainaehdot moneen kertaan ihan vain varmuuden vuoksi ja yrityksien kilpailuttaminen on myös suotavaa. Löydät halvimman lainan parhailla lainaehdoilla, kunhan käytät siihen hieman ylimääräistä aikaa. Se on hyvin kannattavaa, sillä tulet säästämään puhdasta rahaa.

Muista myös puhua laina-asioista perheen kanssa, äläkä tee itsekkäitä päätöksiä, sillä raha-asioista syntyy helposti pahojakin sotkuja perheessä. Tietenkin jos asut yksin omassa taloudessasi, niin asia on täysin sinun päätettävissäsi, mutta muussa tapauksessa käy keskusteluita muiden perheenjäsenien kanssa ennen lainaamista. Älä myöskään ikinä lähde ottamaan lainaa alkoholin vaikutuksen alaisena, sillä nykyään sekin on helposti mahdollista, koska lainahakemuksen voi jättää verkossa ja kukaan ei haista sitä miltä hengityksesi haisee eikä myöskään näe miltä päällepäin näytät. Niin monet ovat ottaneet luottoa päissään ja se tulee varmasti kostautumaan jossain vaiheessa, ainakin suurimmalle osalle humalassa lainanneista.

Tiedosta myös velkakierteen vakavuus ja se, että joudut maksamaan jokaisen pennin takaisin korkojen kera, mitä ikinä oletkaan lainannut ja ymmärrä myös, että ilmaista lainaa ei ole olemassa. Velkakierteestä nouseminen on vaikeaa eli on syytä siis todella miettiä lainatessaan, että maksukykyä varmasti löytyy ja laina-aikaa kannattaa ottaa riittävän paljon. Nykyään yritykset kuitenkin toki joustavat sen verran, että laina-aikaa voi pitkittää, mutta tämä ei kuitenkaan päde jokaisen yrityksen kohdalla. Kannattaa siis huomioida yritystä valitessaan, että luottofirman lainaehdot ovat joustavat, sillä se on äärettömän hyvä ominaisuus siinä vaiheessa jos ylimääräiset kulut haukkaavat taloudestasi yllättäen ison siivun rahaa ja lainan lyhentäminen vaikeutuu.