Pikalaina on useimmille jo tuttu käsite. Pikalaina tai pienlaina tarkoittaa summaltaan pankkilainoihin verraten pientä rahasummaa, joka lainataan asiakkaalle nopean taustatietojen tarkistuksen jälkeen ja lyhyellä takaisinmaksuajalla. Pikalaina on yleensä myös sama asia kuin laina netistä, sillä suurin osa pikalainayrityksistä toimii internetissä lainanhakuprosessin nopeuttamiseksi.

Kaikille meille ovat tuttuja tilanteet, joissa yhtäkkiä huomaa olevansa melkein tyhjän päällä rahallisesti. Auton hajoaminen, kännykän katoaminen tai yhtäkkinen sairastuminen voivat esimerkiksi aiheuttaa yllättäviä kuluja, joihin ei ole varautunut ennalta. Nopeasti saatava laina netistä voi olla hyvä vaihtoehto tällöin payday loan .

Onko sitten hyvä idea hakea laina netistä? Lainantarjoajia on useita erilaisia, joten heidän lainaehtoihinsa on hyvä tutustua tarkasti etukäteen. Pikalainoissa on yleensä verrattain suuret kulut, mutta toisaalta asiakas saa myös lainan käyttöönsä nopeasti, parhaimmillaan jopa 15 minuutin sisällä lainahakemuksen lähettämisestä.

Laina netistä voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta kannattaa myös miettiä takaisinmaksua. Eri lainantarjoajien lainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat melko suuresti, joten asiakkaan on hyvä miettiä realistisesti, koska hän pystyy maksamaan lainan kuluineen takaisin. Myöhästymis- ja perintäkulut voivat kasvattaa lainasummaa melkoisesti, mikäli lainan takaisinmaksu viivästyy. Laina netistä haettaessa kannattaa siis miettiä myös takaisinmaksuaikataulua.

Pikalaina voi siis olla hyvä vaihtoehto nopeaan rahantarpeeseen. Kaiken lisäksi pikalaina on laina netistä, mikä helpottaa lainan hakua, nopeuttaa lainahakemuksen käsittelyä sekä lainan maksamista asiakkaalle.