Vielä ennen pysty vain haaveilemaan lainan hakemisesta suoraan omalta kotisohvalta hetkauttamatta evääkään. Tänään se on kuitenkin mahdollista ja et edes tarvitse säännöllisiä tuloja saadaksesi sen ja kukaan ei pyydä palkkakuitteja todisteeksi tai mitään muutakaan. Tämä on toisaalta hyvä muutos varsinkin niille henkilöille, jotka ottavat lainaa hyödyllisiä tarpeita varten, kuten remonttia yms. ja maksat lainan ajallaan pois ilman mitään ongelmia. Mutta sitten on kuitenkin olemassa toinen joukko ihmisiä, jotka ottavat lainaa puolihuolimattomasti välittämättä juurikaan mihin käyttötarkoitukseen ja monilla se menee valitettavasti kurkusta alas tai muuhun vastaavaan. Tämän takia luottotietohäiriömerkinnänMaksuhäiriömerkintä saaneiden ihmisten määrä on jyrkässä nousussa, sillä on hyvin paljon ihmisiä, jotka vähät välittävät huomisesta kunhan vain sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Nämä hetkessä eläjät asettavat itsensä nopeasti vaikeuksiin ylivelkaantumalla ja osa tekee sen tahallaan.

Onko luoton saamisen helpottuminen siis hyvä vai huono asia? Siihen on vaikea sanoa mitään, koska toiset hyötyvät siitä huomattavasti, sillä on olemassa kymmeniä tuhansia kotitalouksia, jotka elävät suhteellisen tiukalla kuukausibudjetilla ja joutuvat silloin tällöin turvautumaan pieneen muutaman sadan euron pikavippiin ylimääräisten kulujen takia. Nämä kotitaloudet hyötykäyttävät rahat ja maksavat sen pois seuraavan kuukauden aikana ilman ongelmia. Tältä kantilta katsoen olisi siis varsin ikävää, mikäli lainaa ei saisi niin helposti, mutta tämä on hyvin kaksipiippuinen juttu. Toiset hyötyvät eivätkä hanki itseään talousvaikeuksiin kun taas toiset tekevät sen tarkoituksella tai ainakin puoliksi tietäen, että pian ollaan korvia myöten veloissa.

Lainaamisessa piilee riskinsä ja se ei ole täysin vaaratonta

Lainaaminen ei ole täysin vaaratonta niin kuin artikkelista on varmasti jo käynyt ilmi, mutta koskaan ei voi varoittaa liikaa, sillä selvästi asiasta ei ole tiedotettu tarpeeksi. Miksi muuten ihmiset menettäisivät luottotietojaan yhä enemmän kuin koskaan ennen? Lainoissa piilee riskinsä ja ylivelkaantuminen on todellinen asia ja sitä voi tapahtua niille kaikista huolellisimmillekin ihmisille. Ylivelkaantuminen voi tapahtua niin monesta eri syystä ja siihen riittää jo pelkästään se, että lainaa ottaneelta lähtee työpaikka alta eli kaikki ei välttämättä ole aina lainaajasta kiinni, vaikka toki usein syy piilee huolimattomuudessa niin kuin edellä kävi myös jo ilmi.