Tämä on yleisempi tilanne kuin arvaammekaan: henkilö on vaikeassa taloudellisessa tilanteessa eivätkä käteisvarat kata kertynyttä alijäämää. Palkkapäivään on vielä useita päiviä. Ystävät ja sukulaisetkaan eivät valitettavasti pysty auttamaan. Pikavippi netistä näyttäisi olevan yksi, jos ei jopa ainoa jäljellä oleva vaihtoehto. Ongelmaksi voi koitua merkintä luottotietorekisterissä. Jos sen sijaan luottotiedot ovat puhtaat voi pikavippi netistä olla ratkaisu.

Yksityisille pikalainayrityksille tällaisessa tilanteessa oleva henkilö on potentiaalinen asiakas. On todellisuutta, että monet ihmiset yhä useammin löytävät itsensä kyseisestä tilanteesta. Kysyntään vastatakseen ovat pikavippiyritykset luoneet pienlainoja, jotka ovat helposti kaikkien saatavilla. Pikavippi netistä on nopeasti ja mahdollisimman kätevästi hakijan käytettävissä. Luotonantajat vaativat ainoastaan, että lainanottajilla ei ole luottotietorekisterissä merkintää. Heillä on oltava myös oma suomalainen pankkitili ja osoite Suomessa. Tietysti lainanhakijan on myös oltava täysi-ikäinen ja usein yli 20-vuotias.

Pikavippi netistä ei vaadi vakuuksia eikä takaajia. Tämä siitä syystä, että lainan on tarkoitus olla nopeasti ja vaivattomasti lainanhakijan käytettävissä. Pikavippi netistä on kaikkien laina eli sen voi saada lähes kuka tahansa. Pikalainaa on mahdollista saada muutamasta kympistä muutamiin satoihin euroihin saakka. Yleensä lainasumma on ensihakijalle maksimissaan 100-200 euroa riippuen luotonantajasta. Hyväksytyn lainapäätöksen saatuaan on laina hakijan käytettävissä jopa muutamissa minuuteissa tai viimeistään parin pankkipäivän kuluessa. Laina-aika vaihtelee parista viikosta pariin kuukauteen ja usein sitä on mahdollista vielä pidentää eräpäivänsiirroilla.

Pikavippi netistä on kalliimpi kuin tavallinen pankkilaina. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei pankkilainaa voi saada ilman vakuuksia tai takaajia, eikä se koskaan ole hakijan käytettävissä muutamassa minuutissa. Myös pikalainayhtiöissä on eroja, joten aina on hyvä tarkistaa lainanantajien sivuilta, keneltä saa sen kaikkein kilpailukykyisimmän lainan. Tarkista aina vähintään seuraavat seikat: todellinen vuosikorko, takaisinmaksu ja lainaehdot. Korkeiden korkojensa vuoksi pikavippi netistä tulee kalliiksi, jos sitä käyttää toistuvasti. Älä koskaan ota pikalainaa maksaaksesi pois edellisen pikalainan. Tästä seuraa helposti velkakierre, josta on vaikea päästä kuiville.